Auto
Tesli otpao volan tokom vožnje Otkako je Tesla krenuo u masovnu proizvodnju električnih automobila, redale su se primjedbe na završnu obradu vozila koja su isporučena kupcima.
#

Najviše zamerki je bilo na Model 3, ali su se one uglavnom odnosile na aljkavo uklopljene panele karoserije, nekvalitetno farbanje, ogrebotnine na spoljašnjosti i slične detalje kozmetičke prirode, koji su pripisivani neiskustvu s obzirom da je u pitanju relativno mlada auto-kompanija.

Ipak, najnoviji incident se desio kada se tokom vožnje jednom Modelu 3 u Velikoj Britaniji "otkačio" volan,.

Kako se navodi, vlasniku Modela 3 iz Blekpula automobil je isporučen prije nešto više od mjesec dana, pa je praktično riječ o potpuno novom vozilu.

Volan mu se srećom otkačio u trenutku dok se kretao u rikverc malom brzinom na prilaznom putu ispred svoje kuće. Međutim, mogao je da prođe mnogo gore, jer je prije toga istog dana svojim autom prešao 30-ak km.

Inače, vlasnik je naveo da je vozilo prvobitno trebalo da mu bude isporučeno još u oktobru 2019, ali je zbog kašnjenja u proizvodnji stiglo u martu, u jeku pandemije virusa korona, pa nije imao priliku da pređe neku značajniju kilometražu, već tek 550 km.

To je znatno manje od onog što je planirao, s obzirom da je, kako sam tvrdi, dugogodišnji zaljubljenik u Tesla automobile koji je jedva čekao da nabavi Model 3 kako bi uživao u njegovoj vožnji.

Kako prenosi NY Post, u kompaniji Tesla su priznali da volan nije bio fabrički pravilno pričvršćen i da će sprovesti istragu kako je do toga došlo. Istragu će po službenoj dužnosti pokrenuti i nadležno britansko državno tijelo koje se stara o bezbjednosti saobraćaja.

U međuvremenu, iz kompanije Tesla su preuzeli pomenuti Model 3, pričvrstili upravljač kako je propisano i vratili automobil vlasniku.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.