Auto
Toyota će praviti krosover na bazi Yarisa Novi model zauzeće poziciju ispod Toyote C-HR, a trebalo bi da debituje u 2020.
#

Toyota je u 2019. predstavila novu generaciju modela Yaris, a kako saznaje AutoExpress japanski proizvođač neće se zaustaviti na tome kada je riječ o novim potkompaktnim vozilima.

Britanski magazin tvrdi da Toyota priprema za ovu godinu novi krosover zasnovan na Yarisu, jer u toj kompaniji smatraju da imaju prostora za jedan takav model u svojoj gami, ali i da će kupci nastaviti da traže još više SUV vozila u budućnosti.

U Toyoti su zadovoljni kako se C-HR pozicionirao na tržištu među krosover/SUV modelima C segmenta. U toj kompaniji su svjesni da C-HR ne može da se takmiči s nekim praktičnijim vozilima slične veličine, kao što je recimo Nissan Qashqai, pa su igrali na kartu dizajna.

Što se tiče novog malog krosovera baziranog na Yarisu, njegovo ime još nije poznato, ali će se ovaj automobil suočiti sa snažnom konkurencijom modela kao što su, na primjer, Ford Puma, ili novi Renault Captur i Nissan Juke - sva tri navedena vozila debitovala su u 2019.

AutoExpress navodi i da će novi Toyotin krosover biti samo nekoliko milimetara duži od Yarisa, kao i da TNGA-B mehanička platforma omogućava elektrifikaciju ovog automobila.

Isti izvor vjeruje da će automobil debitovati do kraja godine, a prodaja će početi 2021.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.