Auto
Tuner Zacoe pripremio karbonske pakete za BMW M8 Gran Coupe (FOTO) Izgled automobila je unaprijeđen i crnim felgama s pet duplih krakova, koje dolaze sa gumama visokih performansi. Sve komponente su kompatibilne s dvovratnom Coupe i kabrioletskom karoserijskom izvedbom.

Dok cijeli svijet čeka predstavljanje produkcijskog BMW-ovog modela XM, M8 i dalje drži titulu flagshipa bavarske kompanije. Tuning kuća Zacoe je pripremila karbonske estetske pakete za M8 i M850i u Gran Coupe i Coupe formi.

M8 Gran Coupe je suptilno sportski automobil, no vlasnici koji žele više mogu se obratiti tuneru Zacoe, koji je pripremio karbonske komponente uključujući istaknutiiji spliter, proširenja pragova, dodatke stražnjeg difuzora oko četiri završetka izduvnih cijevi te istaknuti stražnji spojler. Također, dostupan je i ducktail (pačiji rep) dizajn za stražnji spojler koji bolje prati dizajn, odnosno linije automobila.

Izgled automobila je unaprijeđen i crnim felgama s pet duplih krakova, koje dolaze sa gumama visokih performansi. Sve komponente su kompatibilne s dvovratnom Coupe i kabrioletskom karoserijskom izvedbom.

Sličan body kit se nudi i za BMW M850i s nešto suptilnijim proširenjima branika i pomenutim ducktail spojlerom.

Cijene nisu javno objavljene, a osim "estetskih promjena", Zacoe više ništa nije radio. Stoga M8 pokreće 4,4-litarski twin-turbo V8 motor koji u Competition verziji razvija 616 KS, dok BMW M850i xDrive ima detuniranu verziju V8 motora sa 523 KS.

Očekuje se da će Serija 8 Coupe, Cabriolet i Gran Coupe dobiti osvježene verzije tokom ove godine, a riječ je o suptilnim vizuelnim promjenama u napređenjima infotainment sistema.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.