Auto
Uz ove se trikove vaša stakla, brave i brisači neće zalediti Evo kako da vam se ne zalede ni staklo ni vrata, a ni brava i kako sebi pomoći ako se to dogodi
#

Ne čekajte jutro da biste se uhvatili u koštac sa zaleđenim automobilom. Život će vam biti puno lakši ako djelujete unaprijed, a za to doista nije potrebno puno vremena. Evo kako da vam se ne zalede ni staklo ni vrata, a ni brava i kako sebi pomoći ako se to dogodi. 

Birajte istok

Automobil uvijek pokušajte parkirati tako da prednji dio bude okrenut prema istoku i da ga, po mogućnosti, ne zaklanjaju zgrade i kuće. Prve jutarnje zrake tako će polako otapati led na vjetrobranskom staklu.

Alkohol i sapun pomažu

Napravite tekućinu za odleđivanje stakla koju ćete ujutro samo pošpricati po ledu. U bocu stavite litru alkohola, decilitar vode i 1 čajnu kašiku deterdženta za pranje posuđa. Dobro promućkajte. Postoji još jedan recept – ulijte u bocu s raspršivačem alkohol i vodu u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode).

Zaštitite brave od leda

Tu pomaže WD-40. Ušpricajte ga u brave na automobilu i neće se zalediti preko noći.

Da se vrata ne zalede

Vrlo je jednostavno; sve što trebate napraviti je premazati gumu oko vrata automobila nekom masnoćom. To mogu biti biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje.

Čarape na brisače

Navucite stare čarape na brisače kako ih ujutro ne biste našli zalijepljene za zaleđeno staklo. Ili ih jednostavno dignite da ne stoje na staklu, pa se neće ni zalijepiti.

Zaštita za retrovizore

Vanjski retrovizori na automobilu neće se zalediti ako na njih stavite plastične vrećice. Možete ih omotati i gumenom trakom. 

Stavite karton na stakla

Ovo je odličan način prevencije da se stakla na autu uopće ne zalede. Umjesto kartona možete staviti i stari peškir. I zapamtite: zaleđena stakla nikada ne zalijevajte vrućom vodom jer mogu popucati, pišu 24 sata.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.