Auto
Zbog ovog saobraćajnog znaka Balkanci plaćaju kazne u drugim državama (FOTO) saobraćajni znak koji nikada prije nisu vidjeli...
#

Brojni turisti koji se automobilom upute ka Grčkoj ostanu u nedoumici kada naiđu na jedan saobraćajni znak koji nikada prije nisu vidjeli, a nepoštivanje istog često rezultira kaznom.

Iz Grčke često stižu fotografije nepropisno parkiranih automobila, a nekolicina turista je podijelila i svoja iskustva jer im je pauk odnio automobil ili su platili kaznu, piše "Nova.rs".

“Precrtana bijela crta (jedna ili dvije) u znaku zabrane parkiranja na fotografiji ispod znači da ne smijete parkirati na toj strani ulice parnog ili neparnog mjeseca u godini, a ne dana. Znači, ako je jedna bijela linija precrtana, na toj strani ne parkirate u januaru, martu, maju, julu, septembru, novembru. Ako su dvije bijele linije, onda ne smijete parkirati u ostalim mjesecima“, navodi se.

Objašnjeno je i zbog čega se radi o zabrani parkiranja po mjesecima, a ne po danima. Na takvim su mjestima duž ulice obrti i trgovine (ili čak stambeni objekti), a automobili im blokiraju i ometaju vidljivost i pristupačnost, pa se mijenjanjem uspostavlja ravnoteža za vlasnike s obiju strana.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.