9 C
Sarajevo
20.04.2024

Larisa Cerić zapalila olimpijski plamen i ozvaničila početak EYOF-a

Najbolja bosanskohercegovačka sportašica je na taj način imala čast ozvaničiti početak 14. Evropskog omladinskog olimpijskog festivala.

Na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras je svečanom ceremonijom zvanično otvoren 14. Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) koji će se do 16. februara održavati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Ceremonija otvaranja počela je ulaskom Vučka na stadion, simbola Zimskih olimpijskih igara iz 1984. godine koje su održane u Sarajevu, a nastavljen je muzičko-zabanim programom. Zastavu naše države na stadion je unijela počasna jedinica Oružanih snaga BiH. Vojni orkestar Oružanih snaga BiH je intonirao himnu Bosne i Hercegovine, a nakon toga uslijedio je defile takmičara u kojem je učestvovalo 46 zemalja.

EYOF je najznačajniji sportski događaj nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, a, podsjetimo, čast da zapali plamen prije 35 godina imala je Sanda Dubravčić.

- OGLAS -

EYOF će se održavati do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a na ovom takmičenju će učestvovati 911 mladih sportista i sportašica od 14 do 18 godina koji će se nadmetati u osam sportova.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA