7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

SDA: Učinit ćemo sve da bude formirana nova vlada KS

To je najavljeno na pres-konferenciji kantonalnog odbora SDA, na kojoj su predsjednik Odbora Asim Sarajlić i drugi govornici ustvrdili da aktuelna vlada, koju je bez SDA formirala šestorka drugih stranaka, nije učinila ništa bitno za građane u proteklih 100 dana mandata. Sarajlić je rekao kako više neće sjediti skrštenih ruku i kako neće dozvoliti Vladi da dobije dodatnih 100 dana vlasti i najavio da će njihov prvi korak biti smjena predsjedavajućeg Skupštine Elmedina Konakovića

– Da nije žalosno, bilo bi smiješno ono što smo čuli od Edina Forte šta je Vlada uradila prethodna tri mjeseca. Ta šestorka pravi kadrovske križaljke od šefova portira, službi i cilj im je samo eliminirati izbornog pobjednika iz vlasti. Nijedno pitanje nisu otvorili niti bilo kakav projekt. Radi se o nestručnim i nekompetentnim osobama koje pokazuju neznanje – rekao je Sarajlić, istaknuvši kako je iza nas 100 dana beznađa te da se sve svodi na podjelu plijena između stranaka.

Sarajlić ja kazao da će naredni mjesec učiniti sve da pronađu političke stranke i partnere kako bi mogli formirati novu vlast.

- OGLAS -

” S Demokratskom frontom već imamo potpisan okvirni sporazum. A u toku su razgovori i s drugim strankama” – rekao je Sarajlić.

Po tvrdnjama SDA, aktuelna vlada je, naprotiv, demonstrirala najviše interesa 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA