3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Thompson svirao pred prepunom Rivom: Publiku nisu omeli ni problemi s razglasom zbog kojih je koncert prekidan, odjekivalo i ‘Za dom spremni’

 

Znamo svi koliko znači dan koji ćemo sutra proslaviti. Ovdje vas pozdravljam, zahvaljujem se svima, hrvatskim braniteljima, gradu Splitu… Hvala vam svima koji ste došli. Idemo slaviti najvažniji dan u hrvatskoj povijesti – kazao je Marko Perković Thompson na početku koncerta na Rivi na kojem se okupilo nekoliko desetaka tisuća ljudi. Pred početak koncerta pozdravio ga je i najavio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Koncert će ostati upamćen po tome što je dva puta nestajalo struje, no to izvođača i prateći mu bend nije pokolebalo u nastojanju da odsviraju predviđeni repertoar. “Ponosan sam što sam Hrvat”, samo je jedan od natpisa koji smo uočili u publici na prepunoj splitskoj šetnici gdje je Thompson otpočeo svoj koncert na oduševljenje Splićana i njihovih gostiju koji su glasno zazivali njegovo ime i kao sastavni dio pjesme “Čavoglave” na poklič “Za dom!”, odgovorili “Spremni”.

Atmosfera je od samoga početka bila užarena, a baklje ispred pozornice zapaljene su čim je glazbenik sa svojom ekipom zasvirao prve taktove poznatih pjesama.

- OGLAS -

 - Na proslavi

 
 
“Je li Torcida došla? I njih pozdravljam. Vjerujem da je lijepa večer ispred nas. Idemo slaviti! – rekao je Thompson nakon što je otpjevao prvih par pjesama.

Koncert je nedugo nakon početka prekinut zbog tehničkih poteškoća, no publika je nastavila pjevati poznate pjesme i skandirati “Zovi, samo zovi” ali i vikati “Za dom spremni”. U trenutku kad je na bini nestalo svjetla, utihnula je glazba, a na Rivi su se čuli samo uzvici publike.

No, Thompson se vrlo brzo snašao i poručio: “Nestalo je struje na trenutak, ali to nas neće zaustavit”, pa zapjevao pjesmu “Kralju Dmitre Zvonimire”. Kad se koncert nakon problema s razglasom i rasvjetom nastavio punom parom, kazao je: “Nadam se da Bandić nije tu. Pozdrav tehničkoj službi” 

 
 
Pjevač je u svom stilu poručio publici:”Okrenimo ruke prema nebu, prema Bogu, Kristu, našoj domovini, za naše zajedništvo, prema Gospi, mučenicima, Svetom Duji, blaženom Stepincu i svim svetima”, a ona s njim zapjevala iz sveg glasa. Pravi delirij nastao je nakon pjesme “Geni kameni”.

“Dragi prijatelji, večeras se moram zahvaliti braniteljima ovog grada i županije što smo ovdje došli uoči Oluje. Čestitam još jedan Dan pobjede, ovo je naš dan, veliki dan. Nemojmo nasjedati ni na kakve provokacije. Budimo zajedno kao što smo bili za Oluju!”, rekao je Thompson na kraju koncerta, taman nakon što je završio vatromet.

Dok je u Splitu trajao koncert Marka Perkovića istodobno je u četrdesetak kilometara udaljenom Trilju koncert održao i njegov kum i predsjednički kandidat Miroslav Škoro.

 

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA