Ekonomija
"AC Unity" iz Goražda izlaže na prestižnom sajmu namjenske industrije u Kolumbiji Na jednom od prestižnih sajmova "Expodefensa" u Bogoti, u Kolumbiji, po prvi put izlaže i bosanskohercegovačka kompanija iz Goražda "AC Unity" d.o.o.

Na jednom od prestižnih sajmova "Expodefensa" u Bogoti, u Kolumbiji, po prvi put izlaže i bosanskohercegovačka kompanija iz Goražda – "AC Unity" d.o.o., koja je za vrlo kratko vrijeme postala nezamjenjiv proizvođač u svijetu namjenske industrije. Kompanija koja je 95% izvozno orijentisana i koja svoje proizvode izvozi na skoro sve kontinente svijeta.

Na sajmu učestvuju 251 izlagač, 71 službeno izaslanstvo te više od 34 zemlje svijeta. Izlažu se razne vrste oružja i oružanih sistema za kopnene, pomorske, vazdušne borbe, odbranu i sigurnost.

"Danas imamo priliku da predstavimo polimerske proizvode visoke kvalitete izrade i inovativnih rješenja, kao što su okviri za municiju svih kalibara te ostali dijelovi za puške. Bilježimo veliko interesovanje za naše proizvode, a jedan od najvažnijih eksponata sajma predstavljaju naši polimerski okviri koji su prije nekoliko dana iz naše kompanije izvezeni u milionitom primjerku.

Krupnim koracima idemo naprijed; skoro svaki dio naše proizvodnje je već unaprijed rasprodan na vrlo zahtjevnom tržištu, što govori samo za sebe i o kakvom kvalitetu naših proizvoda je riječ", istakli su direktori kompanije Erwin Bekto i Samir Terović. 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.