Ekonomija
Amazon privremeno zatvara skladište zbog širenja virusa među radnicima Američki internetski maloprodajni div Amazon izvijestio je da će na sedam dana zatvoriti skladište u New Jerseyju nakon povećanja broja asimptomatskih slučajeva zaraze covidom 19 među radnicima.
# AFP

Američki internetski maloprodajni div Amazon izvijestio je da će na sedam dana zatvoriti skladište u New Jerseyju nakon povećanja broja asimptomatskih slučajeva zaraze covidom 19 među radnicima.

„Internim programom testiranja na covid-19 utvrdili smo rast broja asimptomatskih slučajeva zaraze u našem pogonu PNE5 na sjeveru New Jerseyja. Željeli smo biti ekstremno oprezni pa smo proaktivno zatvorili objekt do 26. prosinca", rekla je glasnogovornica Amazona u nedjelju.

Kompanija nije navela koliko je radnika centra za sortiranje oboljelo, napomenuvši tek da će radnici dobiti naknadu za razdoblje u kojem će zbog zatvaranja morati ostati kod kuće.

U listopadu najveća internetska maloprodajna platforma u svijetu priopćila je da je više od 19 tisuća njihovih radnika u SAD-u zaraženo koronavirusom, odnosno 1,44 posto zaposlenih, što su otkrili sindikalisti, kritiziravši odnos tvrtke prema radnicima u vrijeme pandemije.

Radnici, političari i sindikati u više su navrata proteklih mjeseci spočitavali Amazonu da ugrožava zdravlje svojih zaposlenika, držeći skladišta otvorenima u vrijeme pandemije.

Kompanija je potom najavila da će do kraja studenoga u SAD-u proširiti testiranje u sklopu internog programa na 50 tisuća radnika dnevno.

Iz Amazona su u nedjelju poručili da zatvaranje skladišta u New Yerseyu neće utjecati na njihovo poslovanje ni na isporuke.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.