Ekonomija
Apple zatvara sve prodavnice van Kine do 27. marta Američka kompanija Apple zatvoriće do 27. marta sve prodavnice širom svijeta, sem onih u većem dijelu Kine, rekao je izvršni direktor kompanije Tim Kuk.
# Tanjug

Američka kompanija Apple zatvoriće do 27. marta sve prodavnice širom svijeta, sem onih u većem dijelu Kine, rekao je izvršni direktor kompanije Tim Kuk.

U većem dijelu Kine, sve prodavnice Applea ponovo su otvorene nakon zatvaranja prije dva mjeseca, u jeku borbe te zemlje sa epidemijom virusa korona.

Kako prenosi CNN, potrošači će i dalje moći da kupuju preko veb sajta kompanije ili da dobijaju podršku prodavaca preko interneta.

"Kako stopa novih infekcija i dalje raste na drugim mjestima, preduzimamo dodatne korake da zaštitimo članove i kupce našeg tima", navela je kompanija u saopštenju.

Zaposleni u kompaniji širom svijeta radiće od kuće gde je to moguće, dok će sve prodavnice biti podvrgnute dubinskom čišćenju, a zaposleni zdravstvenim pregledima.

Radnici će i dalje dobijati platu po satu.

Kompanija je dodala i da će priložiti 15 miliona dolara za borbu protiv epidemije Covid-19 virusa, a taj novac će biti uložen u medicinsku brigu o pacijentima i ublažavanje ekonomskog uticaja izbijanja pandemije.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.