Ekonomija
Britanski Tesco otvara novih 16.000 stalnih radnih mjesta Najveći britanski lanac supermarketa Tesco u ponedjeljak je objavio da će otvoriti dodatnih 16 hiljada stalnih radnih mjesta kako bi podupro snažan rast poslovanja putem interneta.
# 123rf

Najveći britanski lanac supermarketa Tesco u ponedjeljak je objavio da će otvoriti dodatnih 16 hiljada stalnih radnih mjesta kako bi podupro snažan rast poslovanja putem interneta.

“Tesco očekuje da će većinu tih mjesta popuniti kolege koji su se privremeno pridružili kompaniji na početku pandemije covida-19, a željeli bi ostati raditi za stalno”, objavio je britanski lanac supermarketa.

Među tim poslovima bit će 10 hiljada onih vezanih za zaprimanje i realizaciju narudžbi od klijenata, tri tisuće vozača za njihovu dostavu, kao i mnoštvo drugih poslova u trgovinama i distribucijskim centrima.

U koronakrizi mnoge kompanije, uključujući malotrgovce, hotele i avioprijevoznike, otpuštaju desetke tisuća radnika kako bi smanjile troškove poslovanja. Britanski supermarketi pak zapošljavaju nove radnike kako bi podmirili povećanu potražnju za dostavu namirnica na kućni prag.

Lidl također zapošljava u Velikoj Britaniji

Diskontni lanci supermarketa Aldi i Lidl prošli su mjesec najavili otvaranje dodatnih 1200 i 1000 radnih mjesta u Velikoj Britaniji u ovoj godini, budući da nastavljaju otvarati nove trgovine i povećavati tržišne udjele.

Najveći operater lanaca supermarketa u SAD-u i Europi Ahold Delhaize nedavno je objavio da su trgovine toga brenda na globalnoj razini u drugom tromjesečju zaposlile više od 45 hiljada novih radnika, podsjeća Reuters.

Nakon skoka tijekom pandemije, prodaja u britanskim supermarketima usporila je u 12 tjedana zaključno s 9. kolovoza jer su se potrošačke navike kupaca normalizirale nakon višemjesečne karantene, pokazuju podaci tvrtke za istraživanje tržišta Kantar.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.