Ekonomija
Cirque du Soleil zbog koronavirusa pred bankrotom Kanadska cirkuska skupina Cirque du Soleil podnijela je zahtjev za zaštitom od bankrota, nakon što su zbog pandemije koronavirusa morali otkazati nastupe te otpustiti umjetnike i osoblje.
# EPA

Kanadska cirkuska skupina Cirque du Soleil podnijela je zahtjev za zaštitom od bankrota, nakon što su zbog pandemije koronavirusa morali otkazati nastupe te otpustiti umjetnike i osoblje.

Zabavna tvrtka sa sjedištem u Montrealu borila se da održi poslovanje uslijed ograničenja koronavirusom koja su započela u ožujku, što ih je prisililo da otpuste oko 95 posto zaposlenika i privremeno obustave nastupe.

"S nula prihoda od kada su prisilno otkazani svi naši nastupi zbog covida-19, uprava je morala odlučno djelovati kako bi zaštitila budućnost tvrtke", rekao je glavni izvršni direktor Daniel Lamarre.

Cirque du Soleil je izvijestio da će tražiti zaštitu na temelju zakona koji regulira sporazume s kreditorima tvrtki, a njegovu će prijavu u utorak saslušati Vrhovni sud u Quebecu.

Zakonsku zaštitu tražit će i u Sjedinjenim Državama gdje imaju redovne nastupe u Las Vegasu i Orlandu koji bi se mogli nastaviti prije ostalih.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.