Ekonomija
Deveti YouthSpeak Forum u BiH samo što nije: Želiš biti dio promjene? Na pravom si mjestu! Pridruži se 9. izdanju YouthSpeak Foruma u BiH 10. juna 2023. godine u prostorijama Dječije kuće "Novo Sarajevo" i napravi svoj prvi #korakUnepoznato.
#

Šta se krije iza vrata nepoznatog? Šta se događa kada se odvažimo i zakoračimo izvan granica zone komfora? Kada se suočimo s raskršćem u životu, jedno pitanje se nameće: hoćemo li hrabro napraviti korak u nepoznato ili ostati zaglavljeni u poznatom?

Pridruži se 9. izdanju YouthSpeak Foruma u BiH 10. juna 2023. godine u prostorijama Dječije kuće "Novo Sarajevo" i napravi svoj prvi #korakUnepoznato.

Deveti YouthSpeak Forum počinje 10. juna 2023. godine

YouthSpeak Forum je inicijativa pokrenuta od strane globalne Omladinske organizacije AIESEC, koja ima za cilj okupiti mlade i potaknuti ih da aktivno sudjeluju u oblikovanju budućnosti, povezivajući ih sa tržištem rada i dijeleći viziju ciljeva održivog razvoja. AIESEC se trudi da uspostavi saradnju s vodećim kompanijama na tržištu, kako bi mladima pružili mogućnosti za rast i razvoj, te da se svaki događaj bazira na određenim ciljevima održivog razvoja koji su ključni za samu tematiku foruma.

Glavni fokus ovogodišnjeg YouthSpeak Foruma jeste jedan od ciljeva održivog razvoja: SDG 10 – smanjenje nejednakosti, s osvrtom na SDG 4 – kvalitetno obrazovanje, te SDG 9 – industrija, inovacija i infrastruktura.

“Vjerujemo da svaka mlada osoba nosi nevjerojatan potencijal za razvoj liderstva. Uz to, smatramo da kroz kontinuiran rad na sebi mladi mogu doprinijeti ne samo vlastitom boljitku, već i društvu u cjelini. Smatramo da je važno ulagati u mlade ljude i pružiti im podršku u njihovom putu u nepoznatno”, poručili su iz AIESEC-a.

Posebno interesantan i inspirativan dio ovog događaja su priče uspješnih pojedinaca koji su hrabro krenuli putem nepoznatog. Mladi organizatori žele da podijele te priče s drugima kako bi motivisali mlade ljude da prate svoje snove i hrabro naprave prvi korak ka ostvarenju svojih ciljeva. Mladi će također imati priliku učestvovati u "Coffee With" sesijama i informisati se o prilikama koje im tržište nudi, dati svoje mišljenje u sklopu panel-diskusije, a svi koji se direktno žele uvezati sa partnerima ovogodišnjeg YouthSpeak Foruma, imat će priliku uraditi isto u sklopu YouthSpeak Faira.

Na FACE TV gostovale su članice AIESEC-a. Šta su kazale – pogledajte u nastavku. 

Na ovom događaju, mladi će imati priliku upoznati se sa nacionalnim partnerima AIESEC-a u BiH: sa "Telusom Internationalom", "HulkAppsom" i "Coca-Colinom" podrškom mladima –  s "Coca-Colom HBC Sarajevo", kroz interaktivne radionice, kao i mnogobrojnim partnerima i prijateljima YouthSpeak Foruma.

Partneri ovogodišnjeg YouthSpeak Foruma su: "Neutrogena", TKK, "NLB Banka", "Teleperformance", "MojPosao.ba", ZIRA, "Paragon Full Stack", "Raiffeiesen Banka", "YourJob", "Bit Alijansa", TOYOTA, "Zlatno Zrno", Centar za djecu i omladinu "Novo Sarajevo" i Općina Novo Sarajevo.

Prijatelji foruma su: "Walter Code", "Academy 387", "Agilitas", "Lasta", "Caribou Coffee", "Arigato Sushi", "Veganer", "City Walk", "BarSa", "Bread&Co", "Bloop", EESTEC LC Sarajevo, "Helen O’Grady Drama Academy", Asocijacija “eComm” za internet-trgovinu i "Mrvica".

Medijski pokrovitelji YouthSpeak Foruma su: "Klix", FACE TV, BHRT. Ekskluzivni radijski pokrovitelj je Radio M.

Kroz YouthSpeak Forum, mladi ljudi postaju glasovi koji mijenjaju svijet. Želiš biti dio promjene? Pridruži se YouthSpeak Forumu i napravi svoj prvi #korakUnepoznato! Napravi utjecaj, razvij vještine i sudjeluj u kreiranju bolje budućnosti. Prijavi se sada i budi glas generacije koja mijenja svijet! Prijaviti se možeš putem linka.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.