Ekonomija
Emirates "šalje" zaposlene na neplaćeno odsustvo Avio-kompanija "Emirates" zatražila je od članova osoblja da uzmu neplaćeno odsustvo u trajanju do mjesec dana, nakon što je brzo širenje virusa korona dovelo do otkazivanja letova širom svijeta.
# N.N

Avio-kompanija "Emirates" zatražila je od članova osoblja da uzmu neplaćeno odsustvo u trajanju do mjesec dana, nakon što je brzo širenje virusa korona dovelo do otkazivanja letova širom svijeta.

 

Ova kompanija otkazala je letove ka Iranu, Bahreinu i većem dijelu Kine. Glavni operativni službenik kompanije Adel el Radha izjavio je da "Emirates" ima više resursa nego što je potrebno, te da je to rezultat otkazivanja ili smanjenja broja letova. "S obzirom na pristupačnost dodatnih resursa i na činjenicu da mnogi zaposleni žele da iskoriste slobodne dane, omogućili smo im da iskoriste odmor ili da se prijave za neplaćeno odsustvo na period do mjesec dana", rekao je Radha. "Emirates" trenutno ima više od 100.000 zaposlenih, uključujući 21.000 članova posade i 4.000 pilota.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.