Ekonomija
Evo za koliko posto se smanjuje cijena plina u Sarajevu, građani će plaćati... Cijena plina će biti niža...
#

Iz KJKP "Toplane" saopćili su da će januarski računi biti umanjeni za petnaest posto, a da će računi za februar i mart biti manji za šest posto.

Ovo umanjenje proisteklo je iz nedavne Odluke Vlade KS da se zbog iznadprosječnih temperatura zraka računi za mjesec januar umanje za devet posto, kao i današnje Vladine odluke o pojeftinjenju grijanja za šest posto za period od januara do marta 2023. godine, zbog pada cijene plina.

"Nakon Odluke o umanjenju cijene januarskog računa za devet posto, Vlada KS dala je danas saglasnost da se cijena centralnog grijanja korisnicima usluga KJKP 'Toplane' umanji za šest posto, sa primjenom od 1. januara do 31. marta 2023. godine.

Odluka je donesena na prijedlog Neovisnog tijela za utvrđivanje validnosti kalkulacije i konačnog prijedloga visine cijene centralnog grijanja, a usljed sniženja veleprodajne cijene prirodnog gasa za distributivna privredna društva u Federaciji BiH, koji kao osnovni energent koristi i preduzeće 'Toplane'", obrazložio je sekretar Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Kenan Vehabović.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.