Ekonomija
Francuska farmaceutska tvrtka planira ugasiti preko 1000 radnih mjesta u Europi Francuski proizvođač lijekova Sanofi objavio je da planira ukinuti do 1680 radnih mjesta u Europi, nadovezujući se na najavu značajnog smanjenja troškova i mjera za efikasnije poslovanje.
# EPA

Francuski proizvođač lijekova Sanofi objavio je da planira ukinuti do 1680 radnih mjesta u Europi, nadovezujući se na najavu značajnog smanjenja troškova i mjera za efikasnije poslovanje.

Tvrtka je u prosincu prošle godine objavila da do 2022. želi smanjiti troškove za 20 milijardi eura. Uštede su dio šire strategije koju je tada javnosti predstavio novi direktor Paul Hudson.

Prije potvrde iz kompanije neimenovani su izvori danas za Reuters kazali da Sanofi planira otpustiti 1680 radnika. Otkazi bi trebali biti raspoređeni na razdoblje od tri godine, kazao je jedan izvor.

Drugi izvor navodi da će kompanija staviti težište na učinkovitije poslovanje kroz pojačanu digitalizaciju i dodjelu poslova informatičke podrške vanjskim podizvođačima.

Cjepivo dostupno širom svijeta

Uprava će prema Reutersovom jučerašnjem izvješću razgovarati o ukidanju radnih mjesta s predstavnicima radnika tijekom dana i 29. juna.

Kompanija je prije 10 dana najavila da će uložiti 610 miliona eura u dvije tvornice u Francuskoj koje namjerava pretvoriti u centar za istraživanje, razvoj i proizvodnju cjepiva.

Trenutno odvojeno surađuju s britanskim GlaxoSmithKlineom i s američkim Translate Biom na cjepivima za covid-19. Klinička testiranja oba cjepiva trebala bi početi krajem ove ili početkom iduće godine.

Hudson je u svibnju natuknuo da Europa previše odugovlači s potporom radu na cjepivu, nagovijestivši da bi ga prvi mogli dobiti pacijenti u SAD-u budući da je Washington osigurao više novca.

Sanofi je ubrzo reterirao, obećavši da će cjepivo biti dostupno ljudima širom svijeta istodobno.

 
 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.