Ekonomija
Gorenje obustavlja proizvodnju na dvije sedmice zbog epidemije Proizvođač kućanskih aparata Gorenje, čiji je vlasnik kineska kompanija Hisense, obustavit će zbog epidemije koronavirusa proizvodnju u Sloveniji, te u pogonima Gorenja u Češkoj i Srbiji, objavili su slovenski mediji.
# N1

Proizvođač kućanskih aparata Gorenje, čiji je vlasnik kineska kompanija Hisense, obustavit će zbog epidemije koronavirusa proizvodnju u Sloveniji, te u pogonima Gorenja u Češkoj i Srbiji, objavili su slovenski mediji.

Informaciju su za ljubljansko "Delo" potvrdili u upravi Gorenja, navevši da će sve europske tvornice Hisensea biti zatvorene od 23. ožujka pa sve do 5. travnja.

U upravi Gorenja navode da su se za taj korak odlučili iako imaju dovoljno materijala za nastavak proizvodnje, želeći time dati svoj doprinos borbi za obuzdavanje širenja virusa i zaštiti zdravlja svojih zaposlenih.

U proizvodnim pogonima Gorenja u Velenju po zadnjim podacima nitko nije zaražen koronavirusom, a tvrtka je zadnjih tjedana dobivala pohvale predstavnika vlasti o mjerama koje su za zaštitu ljudi poduzeli jer su svi nosili zaštitne maske i redovno ih mijenjali, te mjerili tjelesnu temperaturu.

Gorenje zapošljava oko deset hiljada radnika, od čega sedam hiljada u Sloveniji.

 

(N1)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.