Ekonomija
Grad Bihać izdvaja 1.300.000 KM za pomoć privrednicima i obrtnicima Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić potvrdio je kako je u gradskom budžetu osigurano 1.300.000 KM za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa, odnosno za pomoć građanima, privrednicima i obrtnicima.
# Fena

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić potvrdio je kako je u gradskom budžetu osigurano 1.300.000 KM za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa, odnosno za pomoć građanima, privrednicima i obrtnicima.

- Svim privrednim subjektima koji su registrovani u gradu Bihaću platit ćemo komunalnu naknadu do kraja godine. Za tu svrhu je osigurano oko 700.000 maraka, tako da ćemo omogućiti i nesmetano funkcionisanje Zavoda za prostorno uređenje - izjavio je gradonačelnik Fazlić.

Grad Bihać je zbog nagomilanih gubitaka i dugovanja za vrijeme vanrednih okolnosti svim građanima omogućio i niz drugih olakšica.

- Svi privredni subjekti koji koriste prostore u vlasništvu grada bit će oslobođeni plaćanja kirija do kraja godine. Isto se odnosi i na javne površine, a još ćemo na sjednici Gradskog vijeća usaglasiti za koji ćemo vremenski period platiti račune privrednicima na koje se odnosila zabrana rada - dodao je gradonačelnik Fazlić.

Gradska uprava Bihać će izmiriti financijske obaveze privrednika prema javnim preduzećima Vodovod i Komrad, odnosno sanirati njihova dugovanja za potrošnju vode i odvoza otpada u periodu dok im je bio zabranjen rad.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.