Ekonomija
"Hemofarm" obilježio dvadeset godina rada banjalučke fabrike lijekova Moderni pogoni banjalučkog Hemofarma usklađeni su sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima uz visokostručne kadrove.

Kompanija Hemofarm, farmaceutski lider u BiH i regionu, obilježio je u Banjoj Luci dvadeset godina od osnivanja fabrike čvrstih formi lijekova.

Moderni pogoni banjalučkog Hemofarma usklađeni su sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima uz visokostručne kadrove. Iza Hemofarma je rekordna godina u u proizvodnji čvrstih formi, te je u 2022. godini iz ovih pogona izašlo 1707 milijardi proizvedenih tableta.

Hemofarm obara sopstvene rekorde i upravo još jedna rekordna godina je iza nas. Dio smo jedinstvene Štade koja snažno istupa u polje inovacija u svim segmentima farmaceutskog razvoja, a upravo investicije, kao i proširenje portfelja savremenim terapijama, pokazuju njenu opredijeljenost za ulaganje na ove prostore. Samo u posljednjih pet godina, u pogone banjalučke fabrike uloženo je preko dvadeset miliona eura i taj broj pokazuje jasno opredjeljenje Grupe za ulaganje u Hemofarm”, rekao je Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma.

Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH, istakao je da Hemofarm decenijama ulaže, kako u razvoj svojih zaposlenih kroz konstantne edukacije i stručna usavršavanja, tako i u razvoj proizvodnje i portfelja.

„Naš portfelj u BiH broji više od 370 proizvoda različitih formi i doza. Svake godine ga unapređujemo savremenim generacijama proizvoda na zadovoljstvo naših korisnika koji imaju sve veći izbor kvalitetnih i dostupnih lijekova. Od korisnika polazimo i kada je riječ o našoj proizvodnji. Povećavamo njen obim i  održavamo najviši nivo kvaliteta proizvoda potvrđen našom usklađenošću sa zahtjevnom evropskom i svjetskom regulativom, te najboljom praksom u našoj industriji. Upravo iz ovih razloga će se i poznati brendovi Grippostad i Coldrex pakovati u banjalučkim pogonima. Kroz sve segmente našeg rada posvećeni smo tome da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner."

Fabrika lijekova u Banjoj Luci otvorena je 2003. godine, a u augustu 2006. Hemofarm postaje dio njemačke Štada grupe, jedne od najvećih svjetskih generičkih kompanija. Proizvodnja značajnog broja proizvoda Štada grupe namijenjenih plasmanu u zemlje EU potvrda je savremenog koncepta, vrhunske tehnološke opremljenosti i kadrovske kompetentnosti.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.