Ekonomija
Hercegovački vinari na Sarajevo Wine Festu Hercegovački vinari sudjelovat će na trinaestom po redu Sarajevo Wine Festu, koji će 6. i 7. februara u hotelu Holiday u Sarajevu okupiti renomirane domaće i regionalne vinarije s područja Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.
#

Hercegovački vinari sudjelovat će na trinaestom po redu Sarajevo Wine Festu, koji će 6. i 7. februara u hotelu Holiday u Sarajevu okupiti renomirane domaće i regionalne vinarije s područja Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

 Nakon deset godina, na Sarajevo Wine Festu predstavit će se i rodonačelna vinarija "Aleksandrović" iz Srbije - čuvar tradicije kraljevog podruma i vinske recepture kraljevske dinastije Karađorđević, kao i vinarija "Fazan" iz Bosne i Hercegovine koja prvi put sudjeluje na Festivalu, priopćili su organizatori skupa.

 Uz vrhunsku prezentaciju vina bit će predstavljena i bogata gastro ponuda predstavnika domaćih proizvođača vrhunskih delicija. Tako će se na stolovima, pored vina, naći čuveni livanjski sir, proizvodi Udruge ljubuških maslinara, mesni proizvodi i domaća peciva "Zlatnog zrna", proizvodi Sarajevske pivare i drugo.

 Festival je poseban naglasak stavio na proizvođače vrhunskih vina okupljenih oko Udruge "Blaž", koju su osnovali hercegovački vinari mlađe generacije. Domaći vinari će ovom prilikom, svojim udruženim snagama, predstaviti autohtonu domaću sortu Žilavku i Blatinu koja je, između ostalog, u Bosnu i Hercegovinu sa Dekantera (svjetskog natjecanja) i drugih natjecanja donijela zlatne, srebrene i bronzane trofeje.

 Međunarodni festival vina i gastronomije - Sarajevo Wine Fest, na kojemu se očekuje više od 1000 posjetitelja, počinje sutra u 17 sati, a posjetitelji u sadržajima mogu uživati, osim četvrtka i tijekom petka od 17 do 22 sata.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.