Ekonomija
Izumitelj pametnih klupa otvorio ured u Londonu: "Brexit nije problem" Mladi izumitelj pametnih klupa iz Solina Ivan Mrvoš, koji je osnovao tvrtku Include, koja je vodeći proizvođač pametnih rješenja za gradove iz Hrvatske, otvorio je ured u Londonu u Ujedinjenom Kraljevstvu, doznaje Index.
#

Mladi izumitelj pametnih klupa iz Solina Ivan Mrvoš, koji je osnovao tvrtku Include, koja je vodeći proizvođač pametnih rješenja za gradove iz Hrvatske, otvorio je ured u Londonu u Ujedinjenom Kraljevstvu, doznaje Index.

Include se prvi put predstavio britanskom tržištu prije tri godine u sklopu projekta "Pametna klupa na turneji", kada je svoju pametnu klupu Steora predstavio na posebnom događaju u Veleposlanstvu RH u Londonu.

Događaju u Londonu tada su, kaže nam Mrvoš, prisustvovali svi relevantni predstavnici iz područja tehnologije, okoliša i obnovljivih izvora energije koji nisu skrivali oduševljenje pametnom klupom Steora i kompletnim tehnološkim rješenjem koje je razvio Include.

"Unatoč formalnom izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske Unije (Brexit), svi pokazatelji govore kako je Ujedinjeno Kraljevstvo i dalje jedno od vodećih tržišta po broju projekata pametnih gradova. Do prije nekoliko godina London je bio vodeći pametni grad u Ujedinjenom Kraljevstvu, no tu titulu preuzeo je Bristol. Uz njih, kao pametni gradovi prepoznati su Manchester, Cambridge, Birmingham, Leeds te mnogi drugi. Svi ovi gradovi imaju dugoročne strateške inovacijske projekte s fokusom na pametna rješenja kako bi pružili što bolju uslugu svojim građanima", rekao je direktor tvrtke Include Ivan Mrvoš.

"U Britaniji je javni sektor fokusiran na projekte pametnih gradova"

Include će na britanskom tržištu predstaviti svoja napredna tehnološka rješenja kroz različite modele Steora i Monna pametnih klupa, s naglaskom na Steora CCTV model koji poboljšava javnu sigurnost, Steora Urban modele za napredno vanjsko oglašavanje te Monna modele za poboljšanje standarda biciklista na javnim površinama.

Povodom otvaranja ureda u Londonu Mrvoš je rekao da su prepoznali potencijal i važnost britanskog tržišta.

"Ovo je bio samo prirodan nastavak našeg širenja na mnoga odabrana tržišta. Brexit nam ne predstavlja problem jer je britansko tržište vrlo razvijeno, a javni sektor fokusiran na projekte pametnih gradova u kojima je Include prirodan partner. Veseli me suradnja s našim britanskim partnerima, kao i skorašnje predstavljanje na sajmu FutureBuild 2020 u Londonu u ožujku", rekao je Mrvoš.

Ured Includea u Londonu nalazi se na adresi 25 Finsbury Circus, London, EC2M 7E.

Osim ovog velikog koraka, tvrtka Include ima još razloga za zadovoljstvo budući da su u užem izboru za 2020 Smart Cities UK Awards nagradu.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.