16 C
Sarajevo
16.04.2024

Iz Serije A odgovorili ministru: Ovo nije vrijeme za polemiku, brojevi govore sami za sebe

Fudbalske teme u Italiji također su u bliskoj vezi sa pandemijom korona virusa, s obzirom na to da je Italija najugroženija zemlja u Evropi sa 10.779 smrtnih slučajeva i ukupno preko 97 hiljada zaraženih.

U intervjuu rimskom listu La Republica u nedjelju, ministar sporta Vincenzo Spadafora je rekao da se u sport u Italiji ne ubraja samo fudbal, kao i da će predložiti da se za razvoj sportova koji se igraju na travi širom zemlje potroši 400 miliona eura.

“Znate, veliki klubovi žive u balonu, idu preko svojih mogućnosti, počevši od milionskih plata igrača. Taj balon će jednom pući. Oni moraju shvatiti da poslije ove krize više ništa neće biti isto”, rekao je Spadafora.

- OGLAS -

Seria A je u svom saopštenju navela da fudbal u Italiji zapošljava preko 300.000 ljudi i da predstavlja jedan procenat bruto domaćeg proizvoda.

“Seria A je uvijek igrala prepoznatljivu ulogu i bila važna karika u tom lancu, direktno generišući tri milijarde eura prihoda svake godine“, stoji u saopštenju.

Iz Serije A su istakli i da je budžet namijenjen za razvoj objekata i omladinskog fudbala sa 93 miliona eura 2010. godine porastao na 130 miliona eura ove godine.

Predsjednik takmičenja Paolo dal Pino je rekao da se u pogrešnom trenutku raspravlja iznosima, prihodima ili rashodima.

“Ovo nije vrijeme za polemiku. Brojevi govore sami za sebe. Ne treba dodavati ništa kako bi se istakla uloga Serije A u pružanju podrške malom fudbalu ili cjelokupnom italijanskom sportu“, zaključio je Dal Pino.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA