Ekonomija
Kompanija "Ytong BH" donira cjelokupan materijal za izvođenje zidarskih radova na Olimpijskom bazenu u Mostaru Uprava kompanije "Ytong BH" d.o.o. Tuzla donijela je odluku koja će obradovati građane i građanke Mostara, ali i sportsku zajednicu Bosne i Hercegovine.

Dok Gradska uprava Grada Mostara, zajedno sa izabranim Arhitektonskim biroom, odlučuje o idejnom rješenju izgleda budućeg Olimpijskog bazena u Mostaru, Uprava kompanije "Ytong BH" d.o.o. Tuzla donijela je odluku koja će obradovati građane i građanke Mostara, ali i sportsku zajednicu Bosne i Hercegovine.

"Kompanija 'Ytong BH' koja je na tržištu BiH, između ostalih, prisutna sa brendovima 'Ytong', 'Silka' i 'Multipor' koji su sinonim za modernu i efikasnu gradnju, posebno u domeni energetske učinkovitosti objekata, odlučila je donirati cjelokupan građevinski materijal neophodan za izvođenje zidarskih radova na objektu Olimpijskog bazena u Mostaru. Svjesni smo šta za naše sportiste i našu zemlju znači izgradnja ovog objekta koja se očekuje s velikom radošću, a posebice mu se raduje sportska javnost", istaknuo je Jasmin Huremović, direktor prodaje kompanije "Ytong BH".

S više od 5300 zaposlenika, "Xella Grupacija" jedna je od vodećih svjetskih dobavljača ne samo materijala za zidarske i izolacione radove, nego kompletnih rješenja za građevinarstvo, bez obzira na tip i namjenu objekta. U svom poslovanju, fokusirana je ne samo na energetsku učinkovitost, nego generalno na zaštitu životnog okoliša.

"Sa snažnim brendovima poput 'Ytong' dajemo važan doprinos trajnim, energetski efikasnim i modernim objektima, kakav Olimpijski bazen treba i zaslužuje da bude. S druge, pak, strane pozitivne karakteristike i prednosti plivanja i sporta općenito vrijednosti su koje moramo posebno njegovati, jer donose višestruku dobrobit kako za pojedinca tako i za društvo u cjelini. Stoga mi je iznimno drago što ćemo biti partner u ovom poduhvatu", zaključio je Huremović.

"Ytong" je savremeni građevinski materijal za zidanje iz grupe porobetona, koji svojom porastom strukturom i savremenom tehnologijom proizvodnje danas predstavlja garanciju kvalitete koji ima vrhunska svojstva toplinske izolacije, omogućuje brzu i efikasnu gradnju, a s obzirom na paropropusnost koja ga odlikuje sprečava pojavu vlage i plijesni te je apsolutno negoriv, što daje dodatnu sigurnost našim korisnicima. Dostupan na tržištu od 1923. godine, porobeton ove godine obilježava sto godina postojanja.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.