Ekonomija
Lufthansa i Austrija sa 600 milijuna eura spašavaju Austrian Airlines Lufthansa i austrijska vlada dogovorile su spašavanje podružnice njemačkog zrakoplovnog prijevoznika Austrian Airlinesa sa 600 milijuna eura, izvijestili su austrijski mediji.
# Agencija

Lufthansa i austrijska vlada dogovorile su spašavanje podružnice njemačkog zrakoplovnog prijevoznika Austrian Airlinesa sa 600 milijuna eura, izvijestili su austrijski mediji.

Kako bi Austrian Airlines bio spašen uslijed krize uzrokovane koronavirusom, kompanija će dobiti 300 milijuna eura zajmova s državnim jamstvom, kao i injekciju kapitala od 150 milijuna eura od austrijske države.

Preostalih 150 milijuna eura osigurat će Lufthansa, objavile su novine Kurier i Der Standard.

Kao uzvrat za državnu pomoć Lufthansa je obećala zadržati podružnicu Austrian Airlinesa u Beču još najmanje deset godina te povećati ulogu Beča kao zrakoplovnog čvorišta, pišu novine.

Lufthansa također traži podršku države. Krajem svibnja postigla je kompromis s njemačkom vladom i Europskom unijom na putu prema konačnom odobrenju dogovora o spašavanju u iznosu od devet milijardi eura.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.