Ekonomija
McDonald's pomaže korisnicima franšize u Njemačkoj, odgođena naplata za dva mjeseca Američki lanac restorana brze prehrane McDonald's planira korisnicima franšize u Njemačkoj odgoditi naplatu naknada za ožujak i travanj kako bi im pomogao da prežive krizu uzrokovanu pandemijom novog koronavirusa.
#

Američki lanac restorana brze prehrane McDonald's planira korisnicima franšize u Njemačkoj odgoditi naplatu naknada za ožujak i travanj kako bi im pomogao da prežive krizu uzrokovanu pandemijom novog koronavirusa.

Prema izvještaju koji je danas objavio poslovni tjednik Wirtschaftswoche, McDonald's korisnicima neće naplatiti ni dio najamnine. Procjenjuje se da će mjere donijeti McDonald'su troškove od više desetaka milijuna eura.

U Njemačkoj pod McDonald'sovim imenom posluje ukupno 1480 restorana

Američki div planira i novu veliku marketinšku kampanju koja bi se poklopila s otvaranjem restorana za konzumaciju hrane u zatvorenom prostoru početkom idućeg tjedna.

U Njemačkoj pod McDonald'sovim imenom posluje ukupno 1480 restorana, a većinom njih upravlja oko 200 korisnika franšize američke kompanije. McDonald's najavljuje da bi korisnicima mogao osigurati i dodatnu pomoć, ovisno o njihovim specifičnim potrebama.

U koronakrizi američka kompanija pokušava povećati prodaju putem drive-thru zalogajnica

U koronakrizi američka kompanija pokušava povećati prodaju putem drive-thru zalogajnica, prodajući hamburgere i druga jela izravno vozačima i njihovim suputnicima. To ni izdaleka nije nadoknadilo gubitke u restoranima, istaknuo je u razgovoru za Wirtschaftswoche šef njemačkog ogranka McDonald'sa Holger Beeck.

 
 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.