20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Suđenje Raduloviću i Stijaku: Završne riječi u septembru

Suđenje bivšim policijskim inspektorima Srđanu Raduloviću (34) i Ognjenu Stijaku (34), optuženima za šverc narkotika, obilježila je danas burna rasprava u sudnici i to u vezi sa zakazivanjem termina iznošenja završnih riječi, budući da su rokovi probijeni.
Radulović je čak bio i nakratko udaljen iz sudnice jer je tokom suđenja više puta prekidao sudiju, a polemika je počela kada je njegov advokat Milan Romanić rekao da mu treba 30 dana za pripremu završnih riječi.

I Stijakov advokat Marinko Brkić zatražio je dodatno vrijeme, pa je Vijeće iznošenje završnih riječi pomjerilo za 28. jun. Međutim, termin nije odgovarao optuženima, ali ni advokatu Brkiću.

“Nismo na pijaci, Sud ima obaveze i autoritet koji moramo čuvati. Imali smo maksimalno razumijevanje. Do 28. juna imate vremena”, rekla je Marija Aničić-Zgonjanin, član Sudskog vijeća. Međutim, poslije kraće rasprave Vijeće je ponovo popustilo i iznošenje završnih riječi odgođeno je za septembar.

- OGLAS -

Podsjetimo, Radulovića i Stijaka Vrhovni sud RS bio je osudio na 16 i po godina zatvora zbog organizovanog šverca droge od 2011. do oktobra 2013. godine. Presudu je ukinuo Ustavni sud BiH i predmet je vraćen na novo odlučivanje.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA