1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

WhatsApp napustilo više miliona nezadovoljnih korisnika

Napuštanje najpopularnije svjetske chat platforme zbog najave promjene uslova korištenja bilo je tako veliko da je WhatsApp bio prisiljen odgoditi primjenu novih uslova koji su bili zakazani za 8. februar na 15. maj 2020. godine, a sve u cilju kako bi se korisnicima “objasnilo šta zapravo te nove promjene donose”.

 Bez obzira na brzu reakciju WhatsAppa, tokom prve tri sedmice januara chat aplikacija Signal dobila je više od 7,5 miliona novih korisnika, a Telegram čak 25 miliona. Istovremeno, WhatsApp je 12. januara pao sa 8. na 23. mjesto najviše preuzimanih aplikacija u Velikoj Britaniji.

S druge strane, Signal još 6. januara nije bio ni među prvih 1.000 najpreuzimanijih aplikacija, da bi već 9. januara dospio na 1. mjesto.

Niamh Sweeney, direktorica javnih politika WhatsAppa za Evropu, Bliski istok i Afriku (Director of Policy for WhatsApp) rekla je odboru za unutrašnje poslove da “vjeruje da je egzodus povezan sa ažuriranjem novih uslova pružanja usluga ove kompanije”. Kako je objasnila, to novo ažuriranje je trebalo “omogućiti novu grupu alata oko poslovnih poruka te pružiti veću transparentnost oko postojećih politika privatnosti”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA