12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Akcija “Sava”: Šest osoba lišeno slobode zbog trgovine ljudima

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, realizovali su akciju kodnog naziva “Sava”, usmjerenu na sprečavanje trgovine ljudima u kojoj je slobode lišeno šest osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

“Realizaciji akcije prethodile su planirane aktivnosti, operativni nadzor nad licima, opservacije na području Policijske uprave Banjaluka i Gradiška, kontrola putničkih automobila i dr. U toku akcije slobode je lišeno šest lica, inicijala N.B., J.B., V.J., iz Gradiške i B.B. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ‘krijumčarenje lica’, i dva lica afro-azjskog porijekla U.M. i A.H. oba iz Pakistana”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodaje se se da su u subotu četiri osobe lišene slobode u neposrednoj blizini graničnog prelaza u Gradiškoj gdje su prilikom kontrole putničkog automobila u prtljažniku vozila zatečene dvije osobe iz Pakistana, a dvije osobe slobode su lišene na području Banjaluke.

- OGLAS -

“Operativnim radom došlo se do saznanja, da su navedena lica boravila u iznajmljenom stanu u Banjaluci, istog dana po naredbi Osnovnog suda u Banjaluci izvršen je pretres stana gdje je pronađena i oduzeta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu oko 5,3 grama”, stoji u saopštenju.

Nakon završene kriminalističke obrade krijumčarena lica su predata Službi za poslove sa strancima TC Banja Luka. Protiv osumnjičenih lica, Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ”krijumčarenje lica”. Slijedi dalji rad na identifikovanju ostalih učesnika u izvršenju ovog krivičnog djela.   

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA