1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

HNS: Predsjedništvo BiH da hitno imenuje mandatara za VM BiH

HNS ističe kako je nužno pokretanje usuglašenog procesa uspostave vlasti, kao i redovno funkcioniranje svih institucija Bosne i Hercegovine, prije svega Vijeća ministara BiH, kao i uspostava funkcionalnog rada Zastupničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Uz ostvareni konkretni napredak, Hrvatski narodni sabor apelira na nastavak suradnje i dijaloga, političko  promišljanje, kao i spremnost na ulaganje zajedničkih napora u prevladavanju svih ekonomskih, gospodarskih, sigurnosnih i niza drugih izazova u Bosni i Hercegovini. 

Također, HNS pozdravlja napore približavanja političkih stavova, provođenje dosljedne politike i poštivanje Ustava i zakona

- OGLAS -

Kako bi se žurno krenulo u rješavanje svih otvorenih pitanja i kriza u BiH, HNS se zalaže za uvažavanje stavova i interesa konstitutivnih naroda i svih ostalih naših  građana. Uz naglašenu stabilnost, moramo nastaviti reformske procese i ubrzati proces približavanja BiH kandidatskom statusu, kao i punopravnom članstvu BiH u EU.

HNS apelira na odgovornu provedbu dogovorenih principa za formiranje vlasti budućih partnera na državnoj razini, te podsjeća, dogovoreni rok od 30 dana već polako teče, navode iz HNS-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA