Ekonomija
Privrednici Goražda iz preventivnih razloga zatvaraju svoje pogone Neće biti otpuštanja radnika
# gorazdeonline

Kao društveno odgovorne kompanije EMKA Bosnia, Bekto Specijalna izrada, AC-Unity, EBI d.o.o. koja se nalazi među najvećim izvoznicima u Bosni i Hercegovini koji sa skoro 80% svoje ukupne proizvodnje isporučuje širom svijeta, radi preventivnih mjera zaštite svojih uposlenika  a pojavom pandemije Korona virusa, te prvog zaraženog pacijenta na prostoru Bosansko podrinjskog kantona Goražde, obustavili si jutros rad i svoje proizvodne pogone.

Radnika kojih je preko 900 na prostoru Bosansko podrinjskog kantonta Goražde u ovim preduzećima, neće ostati uskraćena primanja.

Iz uprava gore navedenih društva naglasilu su da su njihovi usposlenice njihovo najveće bogotstvo, te da u ovom vremenu vandrednih okolsnoti neće doći do otpuštanja radnika.

Također žele skrenuti pažnju da budete odgovorni prema sebi i drugima u nadi da ćemo svi zajedno prevazići i uspjeti pobjediti ovu tešku situaciju ovim putem molimo sve naše uposlenike, komšije, prijatelje i poslovne partnere da se pridržavaju uputa i ostanu u svojim kućama.

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.