Ekonomija
Prvi izvoz reciklomata iz BiH: Predstavljen tehnološki novitet – solarni reciklomat za hranjenje životinja Ovaj proizvod prvi je prepoznao grad Kotor u Crnoj Gori, čiji su simbol ulične mačke, te je prvi ovakav reciklomat isporučen upravo njima.

Nakon uspješno realiziranog projekta „Reciklomati u BiH“, koji je dočekan i prihvaćen sa oduševljenjem građana u Kantonu Sarajevo i gradu Mostaru, Društvo „Eko grad“ nastavlja razvoj proizvoda iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, a koji sada dobija regionalni karakter.

Radi se o trećem tipu reciklomata, a to je reciklomat za hranjenje životinja. Isti funkcioniše jako jednostavno: za svaku ubačenu reciklažnu jedinicu, reciklomat izbacuje određenu količinu hrane za životinje. Ono što je također jako važno jeste da je reciklomat na pogon solarne energije.

Ovaj proizvod prvi je prepoznao grad Kotor u Crnoj Gori, čiji su simbol ulične mačke, te je prvi ovakav reciklomat isporučen upravo njima.

Pozitivan odziv građana na dosadašnje reciklomate podstakao je mnogobrojne lokalne samouprave, kao i javne ustanove da pokažu interesovanje za nabavku reciklomata u svojim sredinama, te je i reciklomat za životinje zasigurno ideja koja će se svidjeti svima.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.