Ekonomija
Radnici Amazona u Njemačkoj ponovno štrajkaju Radnički sindikat Verdi pozvao je u nedjelju radnike u njemačkom skladištu Amazona na drugi štrajk u tjedan dana koji će omesti obradu narudžbi nakon popusta na "Crni petak" 27. novembra.
# Reuters

Radnički sindikat Verdi pozvao je u nedjelju radnike u njemačkom skladištu Amazona na drugi štrajk u tjedan dana koji će omesti obradu narudžbi nakon popusta na "Crni petak" 27. novembra.

Novi štrajk planiran je za ponedjeljak navečer i trebao bi trajati do kasno u utorak. U štrajku prošli tjedan koji je trajao od četvrtka do subote sudjelovalo je više od 500 radnika, objavio je Verdi.

Verdi još od 2013. organizira štrajkove u Amazonu u Njemačkoj, najvećem tržištu te tvrtke iza Sjedinjenih Država i nada se, zajedno s drugim sindikatima, da će prisiliti kompaniju da prihvati kolektivne ugovore kakvi se primjenjuju za zaposlene u maloprodaji u drugim tvrtkama.

Glasnogovornik Amazona rekao je prošli mjesec da je kompanija zaposlenicima ponudila "izvrsne" plaće uz pogodnosti i radne uvjete koji su usporedivi s ostalim velikim poslodavcima.

Američki maloprodajni div zabilježio je porast prodaje jer su ograničenja u borbi protiv koronavirusa natjerala potrošače da kupuju online, što je otežalo zadržavanje konkurentnosti fizičkih trgovina.

Verdi tvrdi da je ovo argument za povećanje plaća i dodao da radnici nisu bili dovoljno zaštićeni u pandemiji koronavirusa.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.