Ekonomija
Šantić: Prioritet kompanije je zdravlje uposlenika i poštovanje procedura Senad Šantić, direktor IT kompanije "ZenDev" iz Mostara koja sarađuju sa USAID Projektom "Diaspora Invest", izjavio je da su preduzeli brojne mjere predostrožnosti da zaštite uposlenike od virusa COVID-19.
# Fena

Senad Šantić, direktor IT kompanije "ZenDev" iz Mostara koja sarađuju sa USAID Projektom "Diaspora Invest", izjavio je da su preduzeli brojne mjere predostrožnosti da zaštite uposlenike od virusa COVID-19.

- Aktivno pratimo stanje zaraženih u svijetu, regiji, državi, ali glavni nam je fokus stanje u samom gradu i okolini. Naš posao se odvija po standardnim procedurama, s tim da smo uveli obaveznu dezinfekciju ruku svih uposlenih prilikom dolaska na posao. Svi uposleni su dobili jasne instrukcije šta će raditi i kako se ponašati u slučaju pojave prvih oboljelih u našem gradu i okolini - pojasnio je Šantić.

Dodao je da su svi uposleni koji osjećaju simptome gripe, prehlade ili pomenutog virusa, upućeni da se obrate doktoru za instrukcije te da rade od kuće, ukoliko su u mogućnosti, dok se njihovo stanje ne poboljša te da postupaju po jasnim uputama liječnika.

- Ukoliko uposlenici u svom domaćinstvu imaju nekoga ko ima pobrojane simptome, također se upućuju na rad od kuće dok se ne ustanovi stanje njihovog ukućana. Ukoliko i kada se pojave prvi slučajevi oboljelih od koronavirusa u Mostaru, svi uposleni su dobili instrukcije da se automatski prebace na rad od kuće - naveo je Šantić.

Napomenu je da je izuzetno važno imati pravovremene i tačne informacije, ne samo o zaposlenicima, već i o trećim licima sa kojima zaposlenici imaju kontakt.

- Zdravlje naših uposlenih je na prvom mjestu te smo preduzeli preventivne mjere neophodne da zaštitimo naše uposlene, ali i da pokušamo održati poslovanje nesmetanim koliko nam trenutna situacija isto pruža - zaključio je Šantić.

Iz USAID Projekta "Diaspora Invest" poručuju da su u stalnom kontaktu sa kompanijama širom zemlje, te da su kontaktirani poslodavci ozbiljno shvatili izazove i opasnosti koje donosi virus COVID-19, kao i da uspostavljaju jasne procedure i prate preporuke nadležnih institucija, saopćeno je iz tog projekta.   

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.