Ekonomija
Šef Boeinga: Ne isključujem bankrot pojedinih avioprijevoznika Do kraja godine američke zrakoplovne tvrtke mogle bi se približiti polovici putničkog prometa koji je prethodio pandemiji koronavirusa, prognozirao je u intervjuu za NBC šef Boeinga David Calhoun.
# YouTube

Do kraja godine američke zrakoplovne tvrtke mogle bi se približiti polovici putničkog prometa koji je prethodio pandemiji koronavirusa, prognozirao je u intervjuu za NBC šef Boeinga David Calhoun.

Calhoun vjeruje da će normalizacija američkog putničkog prometa biti duga i složena, a nije isključio ni bankrot pojedinih avioprijevoznika.

"Razina prometa neće se oporaviti 100 posto. Možda neće doseći ni 25 posto", rekao je Calhoun uzimajući pritom u obzir vremenski rok do rujna, kada istječu hitne mjere koje je američka vlada poduzela za podršku američkoj zrakoplovnoj industriji za vrijeme pandemije.

Pad prometa za gotovo 95 posto

Do kraja ove godine putnički promet bi se, po njegovim riječima, mogao obnoviti do razine od blizu 50 posto pretkriznoga.

Putnički zrakoplovni promet u Sjedinjenim Državama pao je zbog pandemije za gotovo 95 posto.

United Airlines i tri druge vodeće američke aviokompanije poslale su preko 100.000 zaposlenika na čekanje. United Airlines je u prvom tromjesečju pretrpio gubitak od 2,1 milijarde dolara.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.