20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Irma Baralija “pomela” na listi za Gradsko vijeće, osvojila više od 2.500 glasova

Kao je navela ova političarka na listi Bh. bloka za Stari Grad je apsolutni pobjednik da 76, 21 posto glasova i podrškom 2.527 glasača i to na 75 posto obrađenih glasova.

Baralija je osvojila najviše glasova među svim kandidatima sa listi sedamgradskih područja. Od nje su više osvojili jedino kandidati sa Centralne Gradske liste za koju su mogli glasati svi građani Mostara, a ne samo jedne općine.

“Dragi prijatelji, članovi porodice, komšije, školski drugari i drugarice, sugrađani sa područja Stari Grad, hvala vam svima koji ste juče odlučili da sam upravo ja osoba za koju želite da vas u naredne 4 godine predstavlja u Vijeću. Hvala vam na povjerenju koje ste ukazali BH bloku i meni lično, učinićemo sve što možemo da to povjerenje i opravdamo”, istaknula je Baralija.

- OGLAS -

Dodaje kako zna da su mnogi koji su je podržavali priželjkivali veliki preokret na mostarskoj političkoj sceni i mnogo više mandata od 6 koje će, kako stvari trenutno stoje, imati u Vijeću, te je zamolila da ne budu razočarani.

“Nema mjesta razočarenju jer, nismo više ‘grad-slučaj’, vratili smo demokratiju! Ovo je i najveća pobjeda”, istaknula je Baralija.

Dodaje kako će SDP vrlo vjerovatno imati više mandata nego je imao u posljednjem sazivu Vijeća, a da Naša stranka postaje po prvi put parlamentarna u Hercegovini i to, sa dva mandata, navodeći kako su u pitanju obje žene, prenosi Klix.

“Sa 6 mandata se još uvijek može uraditi štošta. Očito je da građanske opcije jačaju a ove druge slabe, važno je samo držati kurs i raditi vrijedno, hrabro i pošteno, rezultati će bivati sve bolji i bolji. Mostar je teška i kompleksna sredina, suštinske promjene je nemoguće napraviti preko noći, one mogu biti samo rezultat dugogodišnjeg rada”, poručila je Baralija.

Na kraju je čestitala svim kolegama iz drugih stranaka koji su osvojili mandat časno i pošteno.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA