Ekonomija
Švedska Ikea otkupljuje korišteni namještaj Švedska kompanija za prodaju namještaja Ikea objavila je u utorak da će ponuditi otkup za hiljade komada korištenog Ikeinog namještaja u 27 zemalja, za preprodaju, recikliranje ili doniranje projektima u zajednicama.
# Pixabay

Švedska kompanija za prodaju namještaja Ikea objavila je u utorak da će ponuditi otkup za hiljade komada korištenog Ikeinog namještaja u 27 zemalja, za preprodaju, recikliranje ili doniranje projektima u zajednicama.

Švedski gigant naveo je će njegov “crni petak“ biti prilika da se zadovolje potrebe kupaca na načine koji doprinose kružnoj ekonomiji. Otkup će trajati od 24. novembra do 3. decembra ove godine.

“Kružna ekonomija može se postići samo ulaganjem i saradnjom s kupcima, drugim poduzećima, lokalnim zajednicama i vladama, tako da možemo iskorijeniti otpad i stvoriti ciklus popravka, ponovne upotrebe, obnove i recikliranja“, rekla je Pia Heidenmark Cook, šefica odjela Ikee za održivost.

Svako ko prodaje korišteni Ikein namještaj dobiće vaučer koji bi mogao vrijediti do čak 50 posto od prvobitne cijene za kupovinu novih predmeta.

Kasnije ove godine Ikea će otvoriti svoju prvu trgovinu polovnog namještaja, u tržnom centru zapadno od Stockholma.

Ikea ima prodavnice u 40 zemalja i 131.000 zaposlenih širom svijeta.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.