Ekonomija
Terrasit se uključio u borbu protiv koronavirusa, kroz saradnju sa UKC Tuzla Još firmi iz Bosne i Hercegovine pokazuju da su društveno odgovorne, i uljučuju se u borbu protiv korona virusa, najnovija u nizu je firma Terrasit.
#

Još firmi iz Bosne i Hercegovine pokazuju da su društveno odgovorne, i uljučuju se u borbu protiv korona virusa, najnovija u nizu je firma Terrasit.

Vijest je prenio na Facebook-u profesor Zvjezdan Karadžin a mi prenosimo njegovu objavu u cijelini.

 

Dobre vijesti.
Zakazao sam sastanak sa menadzmentom UKC Tuzla, oni nam rekli šta im treba, kao i koje su potrebe za cijelu državu, ponijeli uzorke, otišli u Gračanicu kod mog prijatelja Osmana Tukića, vlasnika firme Terrasit, od njega do poduzetnika Mirsada Helića i definisali šta se može napraviti u Gračanici a sta nabaviti iz Tešnja i dalje. Zaštitni viziri, naočare, FFP3 maske, zaštitna odijela... Kakva organizacija, kakav uredjen sistem. Za dva dana će firma gosp. Mirsada Helića moci proizvoditi 2000 vizira dnevno i modifikovanih vizira koji ce mijenjati standardne zaštitne naočare, tako da ce se brzo moći zadovoljiti potrebe za sve ustanove kojima budu trebale. Zaustavio je dio proizvodnje da bi se ovim bavio i njegovi inžinjeri uz pomoć profesora, asistenata i studenata sa Mašinskog fakulteta Tuzla su već isprojektovali sve što je potrebno za tu namjenu. Profesori Alan Topčić, Edin Cerjakovic, vrlo poduzetni asistent Denis Bećirović, i ostali. Ne smijemo zaboraviti Rektoricu Nerminu Hadzigrahic i prof Vedada Pašića, uvijek tu kad treba. Za sve sto bude trebalo uposlenicima masinskog fakulteta koji rade na ovom projektu pomoće Osman Tukić. Gračanički poduzetnici su preko svog Udruženja poslodavaca skupili velika sredstva iz kojih će finansirati i nabavku zastitnih maski iz Tesnja, kao i zaštitnih odijela za medicinsko osoblje. A kažu daće još kad zatreba. Nisam mogao vjerovati koja profesionalnost, brzina reakcije, kao da sanjam! To nam treba a ne metiljavi uhljebi. Sa ovakvim ljudima se osjećate sigurnim. Hvala do neba gračaničkim poduzetnicima, profesorima, asistentima, studentima sa mašinskog fakulteta, radi se punom parom da ovu pošast dočekamo što spremniji!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.