Ekonomija
Tvrtka FEAL je primjer uspješne suradnje između privatnog sektora i Sveučilišta U prostorijama tvrtke FEAL Široki Bijeg održan je sastanak predstavnika FEAL-a na čelu s direktorom Antom Musom i predstavnika Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike na čelu s dekanicom izv.prof.dr.sc. Davorkom Šaravanjom.
#

Na sastanku se razgovaralo o budućim planovima Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike gdje su Predstavnici Sveučilišta istaknuli želju za sve većim poticanjem suradnje poslodavaca i obrazovnih institucija kako bi se unaprijedile vještine i znanja studenata.

"FEAL već ostvaruje dobru suradnju s Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike, s kojima radimo na projektu implementacije Lean-a, provodimo studentske prakse kao i program stipendiranja najboljih studenata", naglasio je Musa.

"Potrebno je da studenti rade na različitim stručnim i istraživačkim projektima. Uvjeren sam da najveću korist od prakse imaju upravo studenti, a sama suradnja je iznimno korisna za obje strane posebno kada se radi o proizvodnom sektoru", istaknuo je Ante Musa, direktor tvrtke FEAL.

"Ovakav vid suradnje jedini je ispravan put ako želimo stvarati kvalitetan i stručan kadar koji će teorijsko znanje moći provoditi u praksi", izjavila je dekanica.

Sastanak je zaključen potpisivanjem sporazuma o suradnji koja previđa zajednički rad na stručnim projektima ali i omogućuje brojne pogodnosti za studente. 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.