Ekonomija
U bh. prijestolnici započela Branding konferencija, jedan od govornika i marketinški mag "Ryanaira" Branding konferencija, jedna od najznačajnijih i ujedno najveća konferencija u marketingu i komunikacijskoj industriji u BiH, već tradicionalno predstavlja svjetske industrijske trendove okupljajući izuzetne govornike...
#

U Sarajevu je danas započela Branding konferencija koja sa svojim jedanaestim izdanjem predstavlja "Brand New Game".

Branding konferencija, jedna od najznačajnijih i ujedno najveća konferencija u marketingu i komunikacijskoj industriji u BiH, već tradicionalno predstavlja svjetske industrijske trendove okupljajući izuzetne govornike koji dijele svoja znanja, ideje i iskustvo.

Konferenciju, koja je okupila više od 600 učesnika, otvorio je Haris Mujanović, direktor agencije "Via Media", koji je rekao da je i sama Branding konferencija vremenom postala brend. Izrazio je uvjerenje da će njeno jedanaesto izdanje biti najbolje dosad i zahvalnost svima koji su doprinijeli u njenoj realizaciji.

Program konferencije sadrži šest tematskih cjelina: Brand New Digital, Brand New Strategy, Brand New Creative, Brand New Production i Brand New AI i o svakoj od tih tema diskutovat će vrhunski govornici iz BiH, regiona i svijeta.

Jedan od ključnih govornika Michael Corcoran, direktor "Social & Creative Content" odjela "Ryanaira", predstavit će svoj jedinstveni pristup društvenim mrežama. Corcoran je svojim uspjehom "Ryanaira" na TikToku razbio stereotipe o oglašavanju u avioindustriji i učinio da ovaj brend (koji samo na TikToku ima više od dva miliona pratitelja) postane najpopularniji na društvenim mrežama u svojoj industriji.

Jedan od govornika Tahaab Rais, glavni strateg "Publicis Group" za regiju MENAT, koji je sa osvojenih 880 nagrada za efektivnost i strategiju jedan od najnagrađivanijih kreativnih stratega na svijetu, objasnit će zašto je važnije tražiti odgovor na pitanje kuda idemo i gdje želimo stići, nego da li će nas zamijeniti umjetna inteligencija (AI).

Njima će se na konferenciji pridružiti i Davor Bruketa, kreativni direktor i suvlasnik agencije "Bruketa&Žinić&Grey" koja je svrstana među vodeće agencije na svijetu. Ideje njegovog tima osvajaju prestižne svjetske nagrade i prvi je iz jugoistočne Evrope presjedao žirijem London International Awards.

U okviru temetske cjeline Brand New AI govorit će Paul Caiozzo, jedan je od najpriznatijih i najnagrađivanijih kreativaca u oglašivačkoj industriji, suosnivač agencije "Supernatural", koja spaja kreativnost ljudskog uma sa brzo rastućim potencijalom tehnologije, stavljajući AI u službu marketinga, kreative i komunikacija.

Direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović i glumac, režiser i producent Dragan Bjelogrlić razgovarat će o tome kako se kreiraju brandovi u filmskoj i festivalskoj sferi na panelu "Brand New Production", a moderatorica tog panela bit će Emina Ganić, direktorica Sarajevo Film Akademije.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.