Ekonomija
Uber očekuje pad kvartalnog prihoda za 17 miliona dolara Američka kompanija za usluge prevoza na poziv putem mobilne aplikacije Uber Technologies Inc, procjenjuje da će joj prihodi za prvi kvartal ove godine, zbog pandemije virusa korona, biti manji za 17 miliona dolara i da će iznositi 22 miliona dolara.
# Pixabay

Američka kompanija za usluge prevoza na poziv putem mobilne aplikacije Uber Technologies Inc, procjenjuje da će joj prihodi za prvi kvartal ove godine, zbog pandemije virusa korona, biti manji za 17 miliona dolara i da će iznositi 22 miliona dolara.

Kompanija je u martu obećala 10 miliona besplatnih vožnji i isporuka hrane zdravstvenim radnicima, starijim osobama i ljudima kojima je vožnja potrebna za vrijeme vanrednog stanja, te da će sama pokriti troškove goriva i plata za vozače i dostavljače.

U saopštenju Ubera se navodi da će te rashode kompanija iskazati na teret prihoda za prvo i drugo tromjesečje, zbog čega očekuje pad prihoda i u drugom kvartalu, u rasponu od 60 do 80 miliona dolara, prenosi Rojters.

Iz kompanije su takođe najavili da će otpisati knjigovodstvenu vriednost investicija u akcije drugih preduzeća u kojima imaju manjinske udjele, i to u iznosu od 1,9 do 2,2 milijarde dolara, zbog uticaja pandemije na procijenjenu vrijednost tih pravnih lica.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.