12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Đukanović: Zdravstveni sistem u Crnoj Gori spreman za izazov

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da su građani te države pokazali disciplinu i visok stepen svijesti u borbi protiv koronavorisa, javlja Anadolu Agency (AA).

Đukanović je danas obišao je Klinički centar Crne Gore, gdje su ga direktor Jevto Eraković i članovi Kriznog medicinskog štaba upoznali o spremnosti i kapacitetima za prijem i liječenje pacijenata zaraženih korona virusom.

“Zdravstveni sistem je u datim uslovima pokazao dobar nivo funkcionalnosti i taj nivo treba zadržati i konstantno ga unaprjeđivati u narednom periodu. U ovom trenutku zadovoljan sam visokim nivoom discipline i svijesti građana i odnosom prema donijetim mjerama”, kazao je Đukanović.

- OGLAS -

On je istakao da, na osnovu država u okruženju, Crna Gora mora da se pripremi za najnepovoljnije scenarije koji se mogu pretpostaviti. On je istakao da građani i nadležne institucije i u narednom periodu moraju zadržati nivo opreznosti posebno, vodeći računa o zdravstvenim radnicima.

“Obavijestio sam ih o naporima koje država i državni organi čine da pruže dalju potporu zdravstvenom sistemu. Ta potpora je zaista sveobuhvatna i ubijeđen sam da neće trajati samo onoliko koliko traje opasnost o koronavirusa, nego da će država nastaviti da dograđuje neke svoje vitalne podsisteme, kao što je zdravstveni, za iskušenja koja neće manjkati ni u budućnosti”, kazao je Đukanović.

Direktor Kliničkog centra Jevto Eraković je istakao da zdravstveni sistem Crne Gore, kako je rekao, u predstojećim danima očekuje velika borba i požrtvovanost. On je rekao da su Klinički centar i zdravstveni sistem spremni za izazove koji slijede i konstatovali da sve ono što je urađeno do sada može da posluži na čast zdravstvenom sistemu i državi Crnoj Gori.

„Veoma je važno da se u danima koji slijede ispune tri uslova koja su najneophodnija da bi mogli da izađemo kao pobjednici iz ove teške i neizvjesne borbe. Prvi uslov je podrška koju smo dobili i mjere koje je preduzelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, kao i podrška predsjednika Đukanovića“, kazao je Eraković.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA