Ekonomija
Pridruži se zelenoj revoluciji!
Želite biti dio promjene? EcoBuzz je event za vas – Predstavite svoje ideje i ostvarite ih! Ključna komponenta Eco Buzz događaja jeste povezivanje ekoloških tema sa inovacijskim sektorom kao neizostavnom komponentom za budućnost naše zemlje.
#

Eco Buzz je jedinstveni uvodni event za Climathon Sarajevo, osmišljen sa ciljem edukacije, s naglaskom na mlade - srednjoškolce i studente.

Kroz jednodnevni događaj, Eco Buzz ima za cilj podići svijest o specifičnim problemima u njihovim lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Sudjelovanje u eventu je potpuno besplatno!

Možete se registrovati klikom na link OVDJE ili skeniranjem QR koda pri dnu članka.

Šta očekivati?

Ovaj događaj koncipiran je kao niz radionica. Event će započeti sa panel diskusijom s ekspertima iz različitih oblasti, kako bismo postavili okvir za razgovor.

Nakon toga, prelazimo na radionice koje se fokusiraju na teme ekologije i zaštite okoliša, namijenjene mladim aktivistima, ali i onima koji ne znaju na koji način se mogu uključiti i biti pozitivna promjena u svojoj zajednici.

Kroz ove radionice, mladi će moći razvijati svoje ideje i rješenja, kako za teme zaštite okoliša, tako i za one koje smatraju ključnim za njihov dalji razvoj.

Kroz drugu sferu radionica fokusirat ćemo se na zeleno poduzetništvo, te zelenu komponentu koja je sve zastupljenija u svijetu komunikacija, marketinga, te generalno novih biznisa. Ovim segmentom pokazujemo da je razumijevanje zelenih tehnologija i inovacija budućnost.

Šta je zapravo Eco Buzz?

Ključna komponenta Eco Buzz događaja jeste upravo povezivanje ekoloških tema sa inovacijskim sektorom kao neizostavnom komponentom za budućnost naše zemlje.

Naglasit ćemo važnost zelenih tema za cijeli inovacijski sektor, ekonomiju i budućnost Bosne i Hercegovine, pokazujući potencijal mladih ljudi naše zemlje i njihovog razvoja kao lidera promjene u svojim zajednicama.

Climathon

Ovim putem, također ćemo predstaviti Climathon kao savršeno rješenje i platformu koju mogu koristiti za svoje inovativne projekte.

Eco Buzz će privući pravu publiku za Climathon događaj u martu, te potaknuti edukaciju, razgovore i ideje vrijedne širenja.

Gdje i kada?

01.12. od 11 sati

Lokacija: Europe House, Maršala Tita 62, Sarajevo

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.