20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

‘M. T. Abraham Grupa’ jedina dostavila ponudu za Aluminij

“M. T. Abraham Grupa” svoju je ponudu prezentirala Vladi Federacije BiH 17. listopada, što su i oni sami prošloga tjedna objavili u medijima, a u međuvremenu je s njihovom ponudom detaljno upoznata i Uprava Društva Aluminij, kaže se u priopćenju Aluminija d.d. Mostar.

Dodaje se kako Uprava sa svoje strane podržava sva nastojanja potencijalnih investitora da se kroz konkretna i realna investicijska ulaganja omogući ponovno pokretanje proizvodnje i osigura održiv i stabilan koncept rada i razvoja Aluminija.

“Uz nadu da će se uskoro nastaviti razgovori između navedenog ponuđača i Vlade Federacije BiH, želimo istaknuti kako je u međuvremenu u Aluminiju urađen najveći dio posla na planu restrukturiranja tvrtke, tako da bilo koji ozbiljan investitor može računati na ulazak u visokoprofesionalnu radnu sredinu, spremnu da odgovori svim potrebama”, ističu iz mostarske kompanije.

- OGLAS -

Također naglašavaju kako su se pokazala točnim njihova predviđanja da prestanak rada Aluminija ne može donijeti nikome bilo kakvo dobro te da je vidljivo kako problemi s kojima se suočio Aluminij imaju itekako velik odraz na našu bližu i daljnju okolinu.

“Ne slažemo se s analizama i ocjenama kako je prestanak rada Aluminija osigurao stabilizaciju elektroenergetskog sustava i stvorio uvjete za niže cijene struje za potrošače, jer to naprosto nije točna računica, nego je naprotiv Aluminij d.d. Mostar godinama bio stabilizator sustava”, pojašnjava se u priopćenju.

Ponovnim podizanjem Aluminija na zdrave i čvrste noge, kako kažu, uspostavio bi se rast BDP-a, izvoza i svih drugih važnih parametara koji pokazuju ekonomsku snagu jednoga društva.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA