5.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Veliki srpski sastanak u Kraljevu: Vučić uputio poruku regionu

Govoreći o sastanku sa liderima Srba iz regiona, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao je da sastanak nije bio nimalo lak, posebno kada je bilo riječi o situaciji u Crnoj Gori.

– Poštujući sve druge države mi ćemo podržavati borbu ѕa opstanak i ostanak srpskog naroda na vjekovnim ognjištima. Srbija neće dozvoliti kršenje ljudskih prava i zato nam je cilj da srpski narod sačuva svoj identitet – poručio je Vučić.

– Od Slovenije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, zahvalan sam im jer smo pokazali jedinstvo našeg naroda. Želju da sačuvamo srpsku kulturu i tradiciju – kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- OGLAS -

Kako dodaje, u Vukovaru će biti izgrađen Srpski dom.

– Posebno ćemo raditi na očuvanju srpskog jezika i ćiriličnog pisma. Želimo da sačuvamo srpski identitet – naveo je Vučić.

Kaže da taj sastanak nije bio lak, posebno kada se govori o situaciji u Crnoj Gori.

– Mi ćemo se boriti za opstanak i ostanak našeg naroda na svojim ognjištima. Srbija neće nikom dozvoliti da ugrožava entitetska prava našeg naroda – istakao je Vučić.

Prema njegovim riječima, ovaj sastanak je dobar signal za srpski narod u regionu.

– Naš sljedeći susret u ovakvom formatu biće krajem avgusta, početkom septembra – najavio je Vučić.

Milorad Dodik rekao je za RTRS da položaj Srba u regionu nije stabilan, te da Republika Srpska ima institucionalne mogućnosti da zaštiti i odbrani Srbe i uvijek pronađe modus za očuvanje mira.

Dodik je prije sastanka njega i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa Srbima u regionu, rekao da je identitet srpskog naroda napadnut.

On je rekao da je današnji dan – Vidovdan, sveti za Srbe i da srpski narod sa posebnom emocijom gleda na prošlost i sa radošću na budućnost.

Sastanku u Kraljevu prisustvovali su i predsjednik Parlamenta Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, te srpski predstavnici iz Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA