5 C
Sarajevo
27.04.2024

Krunićeva firma na Dodikovoj crnoj listi

Motiv napada i ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića za sada nije poznat.  Krunić je prije nekoliko godina govorio o pokušajima vlasti u RS-u da ga reketiraju s obzirom na to da iza njega, kako je govorio, ne stoji niko od vladajućih stranaka.

-Bili su pritisci da se kupi kompanija. Bila je odluka da je neću prodati ljudima koji nisu dio priče koja gradi ovu zemlju, koji ne žele dobro našoj djeci za budućnost. A oni su oni koje svakodnevno gledamo na političkoj sceni, kazao je Krunić 2015. godine,  gostujući na Face TV-u. 

-Također smo čuli i navode da Dodik vrši pritisak na opažene neprijatelje u privatnom sektoru. Šesnaestog  jula, Slaviša Krunić, vlasnik uspješne privatne zaštitarske firme  iz RS-a, “Sector Security”, nas je informisao da su Dodikov zaštitar Miloš Čubrilović i Čubrilovićev kum, Velibor Šotra vršili pritisak na njega da proda svoju firmu njihovoj zaštitarskoj firmi “Alpha”. Krunić  kaže kako je njegova firma na Dodikovoj crnoj listi i da ne može dobiti nikakav ugovor sa Vladom RS-a. On kaže da Dodik želi kontrolu nad 900 uniformisanih ljudi iz “Sector Security”- 
navodi su WikiLeaks- a iz jula 2008. godine. 

- OGLAS -

Podsjećamo, Krunić je ubijen sinoć ispred svog imanja u mjestu Glamočani. Tom prilikom je stradao i njegov tjelohranitelj, ali i jedan od napadača.

Bio je vlasnik više banjalučkih firmi, među kojima je lanac pekara “Žitopek” i kompanija za osiguranje lica i objekata “Sector Security” o kojoj se nalaze navodi u WikiLeaks-u.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA