5.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Radončić: Sada je na ispitu zdravstveni sistem, naši ljekari i bolnice

Ovo se radilo kada su bile i poplave tako da je riječ o priocedurama koje BiH mora da ima, kazao je danas ministar sigurnosti i predsjednik Koordinacionog tijela BiH Fahrudin Radončić.

“Usvojena je odluka o otvaranju fonda međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje. Ovo se radilo kada su bile i poplave tako da je riječ o priocedurama koje BiH mora da ima. Usvojena su i dva dodatna zaključka: od općinskih, kantonalnih i entitetskih štabova zatraži jedna vrsta suzdržanosti u pitanju zahtjeva korištenja resursa OS BiH. Molimo ih da izbjegavamo koristiti resurse OS BiH i oslonimo se na korištenje civilnih resursa. Druga stvar je da se pripadnicima OS BiH na zadacima omogući kretanje 24 sata”, kazao je i dodao:

“Zajedno sa kolegom Vojinom Mitrovićom sam uložio velike napore da izbjegnemo haotične gužve na granici sa Hrvatskom. Nova situacija na granicama je da su naši napori sinoć urodili plodom i da se prolazak kamiona brže odvija”.

- OGLAS -

“Cijenimo sve napore koji su uložili entitetski štabovi, kao i općinski. U pitanju sigurnosnih struktura smo dobili nešto što je neprocjenljivo, a to je vrijeme. Sada su na ispitu naše bolnice, ljekari i nadamo se apsolutno da će se nositi sa panedmijom koja odnosi živote”, poručio je Radončić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA