Biznis
Ekonomik grupa širi proizvodne kapacitete u Srebrenici “Ekonomik grupa” d.o.o. iz Srebrenice osnovana je 18. januara 2018. godine, a bavi se proizvodnjom građevinskih kontejnera, kao osnovnom djelatnošću.
#

Pored menadžmenta firme, imaju oko 30 zaposlenih radnika. Međutim, kako se “Ekonomik grupa” bavi konkurentskim poslovima koji su traženi na tržištu, kako na području ove regije, tako i šire, već se javila potreba za proširenjem proizvodnih kapaciteta i povećanjem broja radnika.

Svi uposlenici firme rade na neodređeno vrijeme, a u radni odnos su primljeni sa evidencije nezaposlenih lica Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Uloga Zavoda u posredovanju pri zapošljavanju daje dodatni pečat razvoju ove firme, jer je Zavod u posljednjih godinu dana uspio da poslodavcu obezbijedi odgovarajući i kvalitetan kadar različitih struka.

Zavod je uspješno odgovorio zahtjevima poslodavca u kratkom roku, jer posjeduje najpotpuniju bazu podataka o nezaposlenim licima, strukama, kvalifikacijama i dodatnim znanjima radnika.

Smanjenje broja nezaposlenih lica, a posebno metalske i građevinske struke kao i NK radnika je pozitivan trend koji je zabilježen na području opštine Srebrenica čemu je doprinio i gorenavedeni poslodavac koji će se kretati u tom pravcu i u budućnosti, rečeno je iz Opštine Srebrenica.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.