5.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Razbojnički pohod Adrijane i Alme iz Zenice: Ovo je pljačka, dajte pare!

Bile maskirane

One su 19. septembra 2018. godine oko 21.10 sati u Zenici upale u prodavnicu “Bingo” u ulici Ćire Truhelke na broju 8. Kako se navodi u optužnici bile su maskirane. Jedna od osumnjičenih na glavi je nosila tamnu masku preko koje je navukla kapuljaču od dukserice žuto-narandžaste boje, donji dio trenirke i patike tamne boje a na rukama rukavice bijelo-sive boje, držeći u desnoj ruci nož, a druga osumnjičena je nosila tamnu masku preko koje je navukla kapuljaču od dukserice bijele boje, donji dio trenirke i patike tamne boje a na rukama rukavice bijelo-sive boje, držeći u desnoj ruci sprej, a u lijevoj ruci plastični pištolj.

Radnicu su pošpricale sprejom. i uperile su u nju plastični pištolj, naredivši joj: „Daj pare, vadi pare“, što je ona u strahu za život i učinila i iz kase za kojom je stajala izvadila ladicu sa novcem i dala pljačkašici, prenosi Avaz.

- OGLAS -

Druga osumnjičena je za to vrijeme držeći u desnoj ruci nož, prišla zaposlenici H. Dž., te ju je lijevom rukom uhvatila za prsa i odgurnula prema zidu između dvije kase. Potom je prišla kasi za kojom je stajala zaposlenica L. D. na koju se proderala: “Daj pare, daj pare” pa je L. D. u strahu za svoj život iz ladice kase izvadila dvije kese s novcem i stavila ih na pult koje je osumnjičena uzela.

Njih dvije su iz Binga uzele 1.270,00 KM.

Potom su 6. novembra 2018. godine oko 20.05 sati u Zenici upale u “Konzum” u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića broj 3, tako što je Alma na glavi imala pletenu kapu sa prorezima za oči preko koje je navukla kapuljaču od dukserice plave boje marke “Kiabi” sa bijelim vezicama i donji dio trenirke tamne boje, držeći u desnoj ruci nož sa crnom drškom i dužom oštricom, dok je Adrijana na glavi imala pletenu kapu sa prorezima za oči preko koje je navukla kapuljaču od jakne crne boje marke “Street One”, donji dio trenerke tamno plave boje i patike bijele boje marke “Redpoll” držeći u desnoj ruci plastični pištolj.

Koristile sprej

Prema radnicama su uperile plastični pištolj i nož te su se proderale: “Ovo je pljačka, daj pare!”

Nakon toga je Alma držeći nož otišla iza pulta gdje se nalazi kasa i iz iste uzela i prisvojila 1.140 KM u različitim apoenima, dok je za to vrijeme Adrijana stajala na ulaznim vratima marketa i držala uperen pištolj u zaposlenice, izazivajući strah kod njih.

Tokom 28. novembra 2019. godine oko 18.6 sati upale su u market “Best” u ulici Crkvice odakle su otele 920 KM.

Pljačkaški pohod nastavile su i 2. januara 2020. godine oko 18.20 kada su ponovo upale u Konzum. Adrijana je ušla u unutrašnjost marketa, pa kad se uvjerila da će iz marketa izaći posljednji kupci, o tome SMS-om obavijestila Almu koja je nakon toga upala u objekt s fantomkom na glavi. Prijeteći pištoljem iz kase su otele 777 KM.

 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA