10 C
Sarajevo
18.04.2024

Hrvatska: Ozlijeđeni migrant operiran ali u stanju opasnom po život

 Migrant koji je u subotu ozlijeđen tijekom policijskog postupanja na području Gorskog kotara operiran je ali je u stanju opasnom po život pa je i dalje na intenzivnom liječenju, doznaje Hina u nedjelju iz riječkog Kliničkog bolničkog centra.

“Pacijent je zaprimljen na hitni operativni zahvat zbog prostrijelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha. Njegovo stanje je opasno po život te se nadalje provode mjere intenzivnog liječnja,” naveli su iz bolnice.

Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, u subotu kasno popodne na nepristupačnom području Gorskog kotara ozlijeđen je strani državljanin za kojeg se sumnja da nezakonito boravi na području Hrvatske.

- OGLAS -

O tome je sinoć izvijestio i Ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović, kazavši da je je u riječkoj bolnici razgovarao s liječnicima koji su zbrinuli i operirali migranta, da je migrant teže ozlijeđen, a potom je prevezen u bolnicu i operiran.

Ministar je kazao da je, prema prvim procjenama, vjerojatno došlo do ozljeđivanja zbog uporabe vatrenog oružja te da će po tome postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo, koje će provesti očevid.

Kako se doznaje iz policije, očevid na mjestu događaja još traje, a uvjeti su otežani, budući se provodi na nepristupačnom i teškom terenu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA